Former Yugoslavian Hardcore
 
PrijemKalendarGalerijaČesto Postavljana PitanjaTražiKorisničke grupeRegistruj sePristupi

Delite | 
 

 Abraxas365 blog

Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći
AutorPoruka
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Čet Apr 28, 2011 1:43 pm

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
retard

avatar

Broj poruka : 115
Reputation : 2
Datum upisa : 13.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Ned Maj 01, 2011 2:54 am

da li neko slučajno zna možda kako se zove dokumentarac iz biće 80-tih koliko sam upoznat,uglavnom radi se o vampirima sa karpata..tako da ako neko ima kakvu informaciju ili neki link još bolje nek baci,hvala unaprijed...
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Sre Maj 11, 2011 3:26 am

ABRAKSASOV VODIČ KROZ RAJEVE PAKLA - Sva prodajna mesta u Srbiji !

[You must be registered and logged in to see this link.]

Evo konačno obećanog spiska knjižara po Srbiji gde možete naći "Abraksasov vodič niz dokumentarni film". Naravno knjige ima i po drugim knjižarama ali ovde je kao sigurica. I da, samo napomena da kada budete tražili knjigu pod ovim nazivom, a nadrkano-smoreni prodavac vam kojim slučajem kaže NEMA, pored toga što mu treba smesta jebati milosnu majku, probajte da tražite i pod pravim naslovom, "A ZNAŠ LI TI JADAN DA SMO MI OĐE ZA OKULTNO ZADUŽENI?". I jebiga, znam šta ćete reći, i sam se sad kajem što dado' tako dugačak naslov, ali šta ću, to beše jače od mene, ipak je Miša Radivojević u kombinaciji sa Pajkićem i okultnim kraljem Milom Miranovićem neprevaziđena kombinacija, zar ne ? A i priznaćete, ima nekog gušta kad ušećeš u knjižaru, pa zaustiš npr. - Dobar dan, treba mi knjiga "a znaš li ti jadan...", a ovi te gledaju belo, ništa im nije jasno, plus još ako zabodeš naglasak, ma milina jedna. Znači, vredno svakog sekunda, jebeš mi sve. Inače, cijena 400.

[You must be registered and logged in to see this link.]

Beograd
knjižara Beopolis u TC Eurocentar ulaz iz Dečanske 5 ili Makedonske 30

Niš
knjižara Evro–Giunti u ulici Obrenovićeva 11/1a

Novi Sad
knjižara Delfi u ulici Kralja Aleksandra 3

Kragujevac
knjižara Evro–Giunti u ulici Kralja Petra I br. 5

Zrenjanin
Teatar
Biblioteka Žarko Zrenjanin

Subotica
Limbus
Plato Subotica

Kraljevo
Prozor
Kulturni centar Ribnica
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Pet Maj 13, 2011 11:15 am

Iconoclast (2010)

[You must be registered and logged in to see this link.]

CERTAINLY THE MOST WANTED DOCUMENTARY IN THE LAST TWO YEARS.......FINALLY !!!


[You must be registered and logged in to see this link.]

"Boyd Rice may well be the only person alive who's been on a first name basis with both Charlie Manson and Marilyn Manson. His career has spanned more than three decades, during which time he has remained at the epicenter of underground culture and controversy. Rice first came to prominence in the 70's as one of the founders of the genre known as Industrial Music, and soon gained a reputation for live shows that were deemed the most abrasive, minamalist and loudest concerts ever staged (his shows regularly clocked in at 130 decibels, whereas a jet plane taking off was a mere 113 decibels). As early as 1980, he was already hailed as The Godfather of Noise Music.

Since then, Rice has extended his creative pursuits to numerous fields, even lecturing at The Massachusettes Institute of Technology, despite being a high-school dropout. "My life", says Rice, "is a testament to the idea that you can achieve whatever the hell you want if you posess a modicum of creativity, and a certain amount of naivete concerning what is and isn't possible in this world. I've had one man shows of my paintings in New York, but I'm not a painter. I've authored several books, but I'm not a writer. I've made a living as a recording artist for the last 30 years, but I can't read a note of music or play an instrument. I've somehow managed to make a career out of doing a great number of things I'm in no way qualified to do".

Larry Wessel's documentary, ICONOCLAST is a 4 hour long tour de force, 6 years in the making; an in depth expose of Boyd Rice's life, career, and personal obsessions. No mere documentary, ICONOCLAST is more of a roller coaster ride through the fevered mindscape of one of the most controversial and unique artists of the modern age."

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Pet Maj 20, 2011 2:29 am

Satan Panonski - dokumentarac (1990)

[You must be registered and logged in to see this link.]

Jedini dokumentarni film snimljen za života Satana Panonskog, ujedno i diplomski rad Milorada Milinkovića, te uzbudljivo svedočanstvo nastupa u Beogradu. Pratimo performans u SKC-u uz neizbežnog Džonija Rackovića, zatim gostovanje na B92 radiju kod Fleke, onda jako zanimljiv razgovor u stanu, a sve se završava nikad ranije prikazanim kadrovima iz čuvene neuropsihijatrijske bolnice Popovača gde je Čuljak proveo poslednju dekadu svog života. Inače, uspeo sam tada da snimim celokupan nastup na radiju na nekoj never-before-seen audio kazeti od 200 minuta, ali sam je na nesreću '92 pozajmio jednom Stašinom (moja tadašnja cura) drugaru koji posle iz nepoznatih razloga nije hteo da mi je vrati, te je izvršio samoubistvo '93 godine ako me sećanje ne vara, tako da je to otišlo u nepovrat. Jebiga. Uglavnom tu ima jedna prejaka poenta, kad ga lik tokom uključenja u program pita, "znači voliš da živiš?", na šta mu Satan odgovara, "ne volim al' moram", a ovaj će "a zašto moraš?", a Satan, "MORAM, JER ĆE MAJKA PLAKATI". Nema dalje, jer u tom odgovoru leži suština ne samo njegove priče, nego priče svih nas koji baš i nismo neki fanovi života, samo je Satan avatar koji je prvi uspeo da artikuliše tu poruku na pravi način i da je skroz slobodno pusti u etar. Veliki rispekt za taj rad.

Pored toga objasnio je i na jako lep i razumljiv način zašto se pojedini ljudi seku, odakle uopšte potiče potreba za tim, ali i kako se desilo to čuveno ubistvo zbog kojeg je proveo skoro cele 80-e u ludari. Inače, još jedan tekst o Satanu, povodom njegovog gostovanja na Radio Sarajevu možete pročitati ovde. I još jednu stvar bi dodao za ove što me kao prozivaju što pljujem po B92, pa evo vam eksplicitnog dokaza, 1990. godine su na radiju B92 mogli da gostuju čak i likovi kao što je Satan Panonski, a probajte da zamislite sad, 2011. dal' bi bilo ko sličan njemu mogao ma samo da primiriše tamo, da uđe u zgradu, pa bre danas im je najekstremniji panker koji gostuje zna se ko, i aj', šta dalje da pričamo ? E BAŠ ZATO TVRDIM DA SU B92 SMRADOVI i PIČKE PRODANE, jel' sad bar malo jasnije ? Toliko od mene. HAIL SATAN !

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
mhm

avatar

Broj poruka : 12
Reputation : 0
Datum upisa : 10.09.2010

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Pet Maj 20, 2011 4:15 am

nedavno san gleda ovaj izvrsni uradak u art kinu u Rijeci i to je daleko najznačajniji video zapis o satanu koji san ima prilike vidit dosad. Prije projekcije organizator festivala u čijen sklopu je prikazan je naglasio kako je bilo teško doć do snimke i da film ne postoji u digitalnom obliku i izgubio sam svaku nadu da ću ga naći kao takvog. Svaka čast!! Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Pet Maj 27, 2011 3:38 am

Meho aka Uroš Smiljanić (Acroholia) postavio danas prikaz moje knjige na POPBOKS Shocked :

[You must be registered and logged in to see this link.]

A koga zanima ima i presurov dodatak na Cveću Zla i Naopakog Hedbeng 1 :

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Ned Jun 12, 2011 7:31 pm

Izveštaj iz Skopja, sajam, anarhisti, šiptarski deo grada, protest protiv murije, incident sa hrvatskom zastavom, incident sa svima...

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Ned Jun 19, 2011 11:16 pm

Vlado Dapčević: Biografska beleška + 2 TV intervjua

[You must be registered and logged in to see this link.]

E, ovo vam je najveći car koji je živeo (tj. više robijao) na ovim prostorima, i neizmerna mi je čast što sam ga imao prilike i lično upoznati 1996-e, i to baš u jeku studentskog protesta, jer takvi ljudi se jednostavno ne zaboravljaju, a takav fanatizam i u neku ruku inat se zaista retko gde sreću, i mislim da od Vlade Dapčevića, inače rođenog brata narodnog heroja Peke Dapčevića (koji ga se naravno odrek'o), nema većeg fanatika na ovim prostorima niti će ga ikad biti. A sad vas prepuštam mom sapatniku iz 90-ih, drugu Vladimiru Markoviću, da vam objasni neke biografske stvari vezane za Dapčevića, a sve u cilju da vas nekako motkom nateramo da pogledate ova dva genijalna intervjua, koji su, malo je reći prajsles, jer ovo majka zaista više ne rađa.

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Sub Jul 02, 2011 3:49 am

Uncle Goddamn (2004)

[You must be registered and logged in to see this link.]

Ajme meni, ovo je znači klasičan TORTURE al' bez PORNA, kakav smo mogli možda da gledamo samo u okultnom igranom serijalu August Underground ("One of the most realistically portrayed simulated snuff films"), i naravno SRPSKOM FILMU, samo što naravno nema klanja i silovanja, ali to što ovi ljudi (gistro jarani) rade ovom pijanom sredovečnom čoveku, ujaku, rođaku, il' šta li im je već, koji naravno izgleda mnogo starije jer svi vrlo dobro znamo kakav je život na američkom jug, to je dakle.......ma bre nemam ja taj fond reči to da opišem, to jednostavno mora se vidi. Naravno, radnja se odvija u white trash rajevima moje omiljene države pored Zapadne Virdžinije, pogađate, radi se o Severnoj Karolini, a mislim, a koja druga država može takvo nešto da isporuči ? Pa realno, jer West Virginia i North Carolina su najjača uzgajališta ovakvih briljantnih faca, uostalom setimo se samo legendarnog čiče što peče rakiju (white lightnin') u totalnoj ilegali, Moonshine (2000), pa onda najveći car nad carevima, Jesco White, i njegova suluda porodica k'o izašla iz Crumbovog stripa, i to u čak tri dokumentarca, Dancing Outlaw (1991), Jesco Goes to Hollywood (1999), i naravno najjači od sviju The Wild and Wonderful Whites of West Virginia (2009), i to ko nije gledo a da prati blog bar 2 meseca, da se ubije brate o'ma, znači najkomotnije, i to na onaj šmekerski način, dakle o kvaku, o ivicu stola, kreveta itd. a ne tamo da mi guta tablete ili skače s mosta u ladno Dunavo. Znači verujte mi, o kvaku je najbezbolniji način kad nam već dušmani ne daju eutanaziju ko u svakoj civilizovanoj državi, ali naravno ja vam sad neću objašnjavati kako se to na vrlo lak način radi da ne bi' bio dalekobilo krivično gonjen, ali pametnom čovek je jasno, ako ne skroz a ono barem otprilike, dovoljno, i znači NIKAKO klasično vešanje jer te muke nisu vredne te smrti, dakle niko se nije ovajdio od vešanja o luster, gredu, granu drveta ili bilo šta slično, samo se jadan napatio dok se gušio, a to gušenje mož' da potraje i oho-ho, pa kad ti skontaš da to ipak nije tvoj fazon tada mož' da bude već poodavno kasno a pomoći niđe. Jebiga, al' tako je. Znači, nikako vešala, jer samo ima bude onaj trip iz "Braće po Materi", "ovaj se obesio, jezik mu ispao do muda" il' kako beše.

No dobro, evo ne morate da se ubijate, preći ću i preko toga, i to samo iz razloga jer postoji i druga opcija, da se ovih par filmova lepo skine i pogleda u jednom dahu, jer taj duh/dah divljine, vukojebine, ilegalnog naoružanja, moonshine-a, gudre svih vrsta, to nećete nigde naći do ovde. E sad, neki naravno kenjaju da su to klošari, da je to, što se kaže, lowest scum of the earth, ali ja ne mislim tako, i svako ko je gledo bar The Wild and Wonderful Whites of West Virginia (2009) zna o čemu pričam, i priznajem, to jesu malo neuobičajene face za naše standarde, ali otidi malo južnije po Srbiji pa pogledaj te likove, tačno se vidi da je tu incest najopuštenije harao vekovima, i u neku ruku baš taj incest je i stvorio tako jedinstveno podneblje i genijalnu subkulturu američkog white trash juga. Znači živio incest, a kome se to ne sviđa nek ide tamo u San Francisko, u Sijetl ili još gore u Kanadu, gde je sve upeglano i kulturica. Ali brate, to je bre dosadno, do-sa-DNO, i ja se samo time vodim. I da, možda vas ovo na početku podseti na ono sranje "bum fights" ali znači nema nikakve veze sa tim, jer ovo je pure-uncut-homevideo. Živeli ?!

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
vasa

avatar

Broj poruka : 19
Reputation : 1
Datum upisa : 03.09.2010

PočaljiNaslov: Fanzini sa Marsa - Sinisa Dugonjic   Ned Jul 24, 2011 11:53 am

FANZINI SA MARSA, dokumentarac o fanzinima u Srbiji

Kako su se pod sankcijama tokom 1990-ih ničim izazvani seckali, lepili, intervjuisali, švrljali, crtali i svirali. Video fanzin o fanzinima. U filmu se pojavljuju Ivan Glišić, Vasa Radovanović, Nandor Ljubanović, Uroš Smiljanić, Wostok, i drugi fanzinaši... rezija: Sinisa Dugonjic
link:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Sre Avg 17, 2011 9:24 pm

Norway Massacre: The Killer's Mind (2011)

[You must be registered and logged in to see this link.]

Norveška je na ovom blogu do sad bila poznata samo po nebrojenim dokumentarcima o Black Metal-u, i zaista su, što se kaže, smorili, a na drugu stranu što većina tih dokumentaraca realno nije ni za kurac, ali ono što se dogodilo pre samo metar dana prvo u Oslu a onda i na ostrvcetu Utoya je prevazišlo i tu priču o "zlim blek metalcima" koji pale crkve, pa i sve druge priče koje su dolazile iz Norveške u poslednjih ko zna koliko decenija. Dakle, pogađate, radi se o akcijama mladog Andersa Brejvika koji je 22. jula prvo digao u vazduh zgradu vlade u centru Osla, a onda se uputio dalje, u jednu vrstu hodočašća, ako smem tako da se izrazim (jok, najbolje da ne smem). Napad u Oslu bih odma' preskočio jer nije nimalo zanimljiv za ovaj blog a i u suštini to je samo loš copycat bombaškog napada Timoti Mekveja na federalnu zgradu u Oklahomi, samo što je Brejvik nakalemio jedva 8 žrtava, što je, složićete se sa mnom skroz patetično, mada sama ideja za napad na zgradu vlade je više nego odlična, jer tu koga god da rokneš, nisi omašio, jer tu zaista nema nevinih, i što se toga tiče Brejvik je pravi pionir, te se nadam da će mladi širom sveta lagano krenuti njegovim stopama, dakle poruka glasi SMRT DRŽAVI da budem precizniji.

E sad, ako ostavimo po strani Brejvikovu ideologiju i političke stavove, koji su, da se ne lažemo, blago retardirani, dolazimo do čoveka koji ne kenja previše no dela, što se meni posebno svidelo, jer on je jedan od ljudi kojima je zapravo i posvećen ovaj blog, i većina dokumentaraca ovde prezentovanih govori upravo o takvim "anti-herojima", i ako izuzmemo razloge zbog kojih je počinio ovu akciju, ta akcija uopšte i nije toliko loša kao što na prvi pogled izgleda, a pošto se ovaj blog bavi posmatranjem ljudi i događaja iz različitih a posebno nekonvencionalnih uglova, a ne samo jednog, zvaničnog, da ne kažem smaračkog, onda dešavanja na ostrvu Utoya dobijaju jednu skroz drugojačiju dimenziju. Dakle, iz ovog humanog pa aj da kažemo i hrišćanskog ugla to je zaista pregolema tragedija, ipak 69-oro nevinih mladih ljudi je tu izgubilo život, ali ako pogledamo širu sliku, gde bi ti omladinci za 10-15 godina već preuzeli vođenje države, dakle postali bi političari, a neki od njih sigurno i poslanici Laburističke partije i ko zna šta još, onda to i nije tako loše ako se složite sa mojim stavom da su SVI političari BEZ RAZLIKE paraziti i da ih sve treba poubijati pa možda čak i na ovakav jedan način, dakle saseći tu pošast u korenu. Ih, pa ja već godinama maštam o tom danu kada će neki srpski Timoti Mekvej dići u vazduh skupštinu sa svim onim ološem koji tu obitava i gamiže, jer bi to vaistinu bila divota.

No, bilo kako bilo Brejvik definitivno ulazi u anale killing spree ubistava kao jaran koji je uspeo da ubije najviše, i za to mu svaka čast, jer sam se uvek nervirao kada tako krenu ko sivonje, naoružaju se maksimalno a ubiju jedva 15-ak ljudi, a imali municije za još 10 puta toliko, uostalom evo vam primer Columine High masakra, došli naoružani ko za treći svecki a ubili samo 13, mada bi ja taj masakr ostavio ipak po strani, jer ipak je to školski primer, mislim, odigrao se u školi, if ya know what I mean. I za skoro pa kraj bi postavio jedno pitanje za sve vas koji se bavite kriminalistikom i sličnim naukama (eh, ko da ja ne znam da ovo čitaju i pubovi sa Akademije, hehe) a mogu i drugi da odgovore, naime u vestima su ova ubistva okarakterisali kao killing spree, a ja sam ranije tripovao da su takva ubistva kad tako mahnit uvatiš, pa kreneš niz džadu i pucaš random, na koga god naletiš, bez kalkulacije, ali izgleda da ja grešim, jer setimo se Jabukovačkog masakra, koji se odvijao upravo tako, a on je okarakterisan kod nas kao masovno ubistvo, mada po definiciji bi on trebao da spada u killing spree radove, jer evo šta kaže nauka :

"According to the Federal Bureau of Investigation (FBI) the general definition of spree murder is two or more murders committed by an offender or offenders, without a cooling-off period; the lack of a cooling-off period marking the difference between a spree murder and a serial murder. The category has, however, been found to be of no real value to law enforcement, because of definitional problems relating to the concept of a "cooling-off period". Serial killers are different in that the murders are clearly separate events, happening at different times, while the attacks of mass murderers are defined by one incident, with no distinctive time period between the murders."

I aj sad, ko tu koga jebe - pitam se ja, mislim, dajte ljudi usaglasite se pobogu, jer definitivno nije isto delo ono što je onaj nesretnik odradio u Jabukovcu i ova strogo planirana akcija u Norveškoj. I za kraj, čisto da budemo u toku, 7. avgusta, dakle pre samo 10-ak dana, desio se još jedan killing spree u Copley Township, država Ohajo, gde je stradalo (samo) 7-oro ljudi. Eto, toliko od mene za ovaj put, fala na pažnji, i naravno, vidimo se u paklu.

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Uto Avg 30, 2011 7:09 pm

Izišlo drugo prošireno izdanje. Twisted Evil

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Sre Avg 31, 2011 3:56 am

Fanzines from Mars (2011)

[You must be registered and logged in to see this link.]

Ljudi, ovo je bre ladno MUST-MUST SEE. I, mojne da se neko zajebe pa ne pogleda. Inače, svaka čast Siniši što nam je porodio jedno ovakvo jedinstveno delo, a iskreno se nadam da će toga biti i još, jer ima tu još tema koje bi valjalo obraditi na ovakav jedan specifičan način a Siniša je izgleda pravi i možda jedini čovek koji bi to umeo i želeo da napravi. Dakle, Siniša brate moj, samo napred, jer produkcija i režija ovog dokumentarca se može bez blama porediti sa mnogim inostranim, al' bez zajebancije, i ako neko TO zna da prepozna na ovim prostorima onda sam to definitivno ja, dakle nema laži nema prevare, ovaj dokumentarac je skroz profi. No, da krenemo na temu. Ovaj dokumentarac bi u podnaslovu mogao opušteno da ima i "oda srpskoj fanzinaškoj sceni 80-ih i 90-ih godina", i velika mi je čast što sam i sam učestvovao, doduše kao saradnik, u pravljenju nekih od tih fanzina (npr. Under The Hood, ako se ko seća), ali sam ih i marljivo sakupljao sa sviju strana, ko hrčak, tako da ove gomile koje ćete imati prilike da vidite kod nekih autora i nisu mnogo veće od moje neskromne kolekcije. Takođe, zašto ovaj film treba pod obavezno pogledati ? Pa zato što se pored starih kajli, poput npr. Vase Radovanovića, autora okultnog fanzina OPREM DOBRO koji i dan danas izlazi verovali ili ne, u filmu pojavljuju i legendarni Uroš Smiljanić aka Meho Krljić (WAR PIGS zin), koji je ujedno (bio) i moj idol još od malih nogu, i Ivan Velisavljević aka Žika Kišobranac (Čvaka Svak zin) koji je tek priča za sebe. Dakle sve veličina do pogoleme veličine, a i realno to su ljudi koji su svojim britkim perom, kucaćom mašinom, lepkom i kopir aparatom, obeležili 90-e, al' bez zajebancije, i celoj toj hcpunk/anarcho/grind/crossover sceni dali jedan posebno poseban šmek. E sad, naravno mog'o bi ja o ovoj temi do sutra ovako jer sam donekle iz te priče, al' nešto nisam u formi ovih dana, jebe me ova stolica, jebe me pa me rastura. Dakle, uživajte barem vi koji možete. Živeli !

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Pet Dec 16, 2011 10:42 pm

Konačno promocija "VODIČA" i u Beogradu !

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Uto Dec 20, 2011 8:47 pm

Promocija u Domu Omladine: video snimak + par fotki (20.12.2011)

[You must be registered and logged in to see this link.]

Konačno prođe i taj dan D, te sad mogu mirno i da mrem, jebešmisve ako nije tako, zar ne ? Sama promocija je što se mene tiče bila skroz odlična, i ubedljivo najjača do sad, i to kontam samo iz razloga jer nije bilo ni kapi alkohola da me sabije, da ne znam gde je desno, al' bukvalno. Inače, bilo je jedno 45+ ljudi, na moje iskreno zadovoljstvo, a bio je tu i neizbežni brat Rejnolds aka Nikola Popević, ovog puta u ulozi moderatora te sam mu stoga neizmerno zahvalan, Dakle, hvala ti brate moj još jedared, a hvala i svima koji su se osmelili da dođu i pored suludog termina. Ej bre, 17.30 ladno, pa gde to ima ? Pola bre ljudi u to doba na poslu, pola na faksu i u školi, itd, a gre'ota vaistinu ili bar tako ja tripujem, no tu je video snimak te procenite sami. Postavio sam i sasvim dovoljno fotki za početak, a na samom dnu (mislim, a gde drugde ?!) izvalite VIDEO snimak (AVI) prvih 26 minuta promocije. Dakle, tu ima bukvalno svega, znači 365 ludila u jednom, a izvalićete i zašto, da ne otkrivam baš sve karte, i ako ništa ovaj snimak će vas barem dobro nasmejati, onako, od srca što se kaže, jer sam čak i ja padao od smeha ako mi vjerujeta na riječ. Za sad toliko. Hvala vam i uživajte. Sve vas voli Oli...Ren...i Stimpi naravno ! Nuts

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Čet Dec 22, 2011 7:07 pm

YOUTUBE video snimak promocije tj. za sad prvih 26 minuta.
Moderiso dragovoljac Džon Rejnolds, te se nadam da će vam se svideti :

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Pon Jan 02, 2012 7:56 am

Siberia: Krokodil Tears - Full Length (2011)



"Russia is the biggest consumer of heroin in the world. The Siberian town of Novokuznetsk lies on the Kazakhstan border, the area hit hardest by the country's heroin problem. We visit the hub of the heroin trade, see religious cults disguised as rehab centers, and witness the effects of a bootleg drug called Krokodil, which eats its users from the inside out."

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
janez
Admin
avatar

Broj poruka : 653
Reputation : 16
Datum upisa : 21.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Pon Jan 02, 2012 9:07 am

uf "Lale gator" mora da se overi Popcorn 1

_________________
life's getting ridiculous
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://yu-hc.serbianforum.info
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Ned Jan 08, 2012 7:19 am

Wink

Zašto je Abraxas prešao na drugu stranu ulice?

ODGOVOR: Pa logično, da odvali nekom parče lubanje i slomije loma vilice.

Trakt(or)at o razlozima mog sukoba sa Dejanom Ognjanovićem aka Ghoul-om, koji je bio čest i rado viđen gost ovde, ali je ostao na pogrešnoj strani ulice tj. nije imao ta jaja da pređe sa mnom na crveno, što bi rekla Ceca.

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Uto Jan 10, 2012 8:31 am

INTERVIEW ZA HELLY CHERRY WEBZINE: 7-10. januar 2012.



1. Pozdrav Bojane. Možeš li se predstaviti čitaocima Helly Cherry fanzina?

- Pozdrav tebi Đorđe,
naime, ja sam isti onaj što me možda neka raja i znaju sa bloga ABRAXAS 365, a inače svirao sam i po nekim HCpunk bendovima 90-ih, pisao rivjue koncerata, te kolumne za fanzine, i tako...

2. Krenuo bih od nekih tvojih početaka. Kako si se zainteresovao za celu tu HC priču? Bio si aktivan u grind i hc bendovima. Starija ekipa se verovatno seća da si svirao i sa Unison.

- Pa pazi, taj HC je došao nekako totalno nespontano, mada je bio taj Biohazard na MTV-u na koji smo se svi ložili, ali smo ubrzo batalili te komercijalne Pantere i sranja i prešli na NYC hardcore, dakle većina na old school ali je bilo i ovih ložačkih bendova tipa AGNOSTIC, MADBALL i tako tih, no u biti to je bila ta tzv. SXE scena, znači Gorilla, YOT, Bold, JUDGE, da ne nabrajam, svi ih znamo. A posebno me na priču navukla ta njihova ideologija koja je po meni suštinski pank, dakle pankeri su tripovali kao FUCK ROKENROL, da bi na kraju završavali isto ko i te rok mega zvezde, dok je SXE pokret bio nešto skroz novo, jer odbacivao je sve pošasti rokenrola u vidu znamo več čega, i kontam da svako ko čita ovaj zin, zna tačno o čemu pričam, te neću detaljisati i proseravati se. I jeste, vaistinu sam svirao u par tih bendova, prvo GRIND jer smo se ložili na ACROHOLIU i rani URGH!, a kasnije onaj pravi nekršteni old skul u vidu UNISONA. Naravno, svirao sam sa još par bendova ali bih još samo izdvojio AUSTERITY gde smo cepali, taj neki, tad tako nazvani "new school", što je zapravo bila metalizirana verzija HCpunka samo ne ovaj crossover ko Dead Ideas, D.C. i ta ekipa, nego više 108, koji su pritom bili i Hare Krišna bend, a mi smo te '95 baš hteli da ispratimo priču od preko i da jednu verziju tog zvuka donesemo i srbskoj nejači. Znači, ko je slušao Shelter zna za jadac, ali smo mi bili mnogo agesivniji, s obzirom da su gitare svirali Aref (Stonewall, On the Run) i Srđa iz legendarnih OVERDOSE. Dakle, jako, jako, kvalitetan bend na svim poljima, i ko je slušao te snimke ZNA! Šteta jedino što nije potrajalo duže od godinu i po dana, al' jebiga, svakog dana neko umre il' se rodi, što bi reko pokojni brat Moskri, za koga iskreno mislim da je iako reper, bio jedan od retkih REAL beogradskih pankera, što naravno mogu i da dokažem ako neko ima problem.


3. Pomenuo si 108 i Shelter, a i iz nekih priča sam čuo da je i Austerity bio deo cele Krišna priče. Koliko je vama u to vreme značilo da spoznate svesnost Krišne? Šta danas misliš o svemu tome i da li misliš da bi i dalje mogao da praktikuješ učenje Krišne?

- Kako da ti kažem, što bi reko Pera Luković, ma DA bre, zapravo DA, ladno DA, sad kad bi se uvatio toga sasvim opušteno bi mogao da postanem pravi bakhta, jer tad sam bio dete, šta sam imao 18 godina, i više sam gledao skroz prelepe devojke u sarijima u beogradskom Hramu, nego što sam praktikov'o tu tzv. bakhti jogu. Mislim, trudio sam se ja da mantram Hare Krišna mantru, ali brate 16 krugova po 108 puta dnevno da ti izgovoriš mantru, i to sa mojom koncentracijom kojota (divljeg psa, ne ovog našeg), pa nema šanse, stizao bi do 2-3 kruga a onda bi se pitao gde sam stao, a još mantra kao mora pažljivo da se sluša kad se izgovara da bi uopšte imala bilo kakvog efekta, tako da sam tako ko robot na silu mantrao po 6 krugova maskimalno i čudom se čudio kako neki moji drugari iz Austerity, npr. Cobe, nisu imali ni najmanji problem da ispale 16 krugova, što ako aktivno radiš treba ti bar 3 sata dnevno, al' da šljakaš samo to, a ne ono, kao perem veš, peglam i mantram, znači to ne pali, barem ne iskreno ako si već tu. I naravno, čim sam bio u toj priči pa logično je da smo i u takvim bendovima hteli da sviramo, tako da smo, Cobe, Aref i ja osnovali AUSTERITY a ova ekipa na čelu sa Milomirom u Novom Sadu STRIVE FOR MORE, gde je svirao i Spale iz originalne postave UNISON-a, i skroz iskren da budem nismo svi bili na istom nivou što se tiče spoznaje Krišne kao vrhovnog Boga, npr. Arefa to nije nimalo zanimalo, dok se Cobe baš fanatično ložio, tako da sam ja bio tu negde između, jer nisam znao gde je levo a ne šta hoću zapravo sa svojim životom, a posebno kao je tu sad neka kao religija u pitanju, mada što se tiče hrane, odeće, te izvorne muzike, ljudi, Hrama uopšte, to "Društvo Za Svesnost Krišne" je bilo dojaja, ali baš dojaja, šteta što danas toga u tom obliku više nema, jer bi ti se ta njihova specifična vegetarijanska hrana svidela provereno, a onda i sve ostalo.

Ostatak na:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Pet Jan 13, 2012 5:48 am

Abraksasov poslednji apel - krucijalno!



[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Pon Jan 16, 2012 11:32 pm

A SAD SPEKTAKL !


Paradise Lost 3: Purgatory (2011)



Tek sam ga nabacio, nisam ga ni pogledao, ali nisam mogao da odolim a da
ga ne podelim sa svima onima koji prate WM3 slučaj već godinama, a ima
nas vala baš mnogo, zar ne? Dakle, čast mi je predstaviti vam Paradise
Lost 3, najjaču istinitu CRIME-INJUSTICE priču ikada ispričanu, jer ja
na ovaj film čekam evo već 4, a neki bogami i više od 10 godina, jer
dvojka je snimljena "davne" '99, tako da ono, šta da vam kažem, 'odo ja
da gledam, i već mi nije dobro, leptirići u stomaku & shit like
that, al' to nije ljubav, ne nikako, nego ono, znate već, ko je gledao
barem prvi deo zna vrlo dobro koji je rad i kakvi fleševi cepaju. Po
meni i ne samo meni najjači CRIME dokumentarac ikad snimljen. Uostalom
pogledajte ko je na prvom mestu moje "69 must see" liste, i to nikakako
nije slučajno, o ne. Aj' sad, cheers!

[You must be registered and logged in to see this link.]

"A further investigation into the arrest of three teenagers who were
wrongfully convicted of killing three young boys in Arkansas and spent
nearly 20 years in prison before being released because DNA evidence
proved their innocence."


[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Pet Jan 20, 2012 3:03 am

KRAJ ABRAXAS BLOGA?!

[You must be registered and logged in to see this link.]

Šta
vi mislite, da li će ovim brutalnim gašenjem MEGAUPLOAD-a, čemu će
sigurno uslediti i gašenje svih UPLOAD sajtova poput RS, FS, FSC, MS,
FJ, FSN, US, etc.itd. cenzori i represivni sistem uopšte, polako ali
sigurno konačno uspeti da uguše internet pirateriju a samim tim i ovaj
blog? E 'OĆE KURAC, O TAKO MI BOGA I BOŽIĆA, KURČIĆEMO SE DO KRAJA PO
CENU PA BILO ČEGA, PA ČAK I GAŠENJE SVIH PIRATE BLOGOVA, DAKLE MOGU SAMO
DA NAM PUŠE! BUKVALNO SVI DOKUMENTARCI KOJI SU POSTAVLJANI NA BLOG ZA
OVE TRI I PO GODINE NALAZE SE DUBOKO ŠTEKOVANI, SO TIJANIĆU PUŠI GA
VOLINO JEDNA NABREKLA ONA, KAD TE RECNEM PO VRATU IMA DA PRŠTI BRE KO
GEJZIR U JELOUSTOUNU, A MI, DECA, RAZDRAGANO ĆEMO JURCATI OKOLO I USTIMA
HVATATI TAJ TOPLI NAPITAK, TE UŽIVATI U TOJ BANJI NAD BANJAMA NA KOJU
SMO TAKO DUGO ČEKALI. SISO JEDNA, JEBEM LI VAM SVIMA I PRVI I POSLEDNJI
RED NA SAHRANAMA, SVIMA VAMA KOJI STE DEO OVOG SISTEMA, BILO RUSIJE,
BILO AUSTRALIJE, BILO KURCOSLAVIJE, MA SVE SU BRE DRŽAVE ISTO DNO, SEME
LI VAM JEBEM POGANO. A I ŠTA I JA SEREM I DELIM IH NA OVE I ONE, SVI SU
ONI U TALU I TO POODAVNO, AMBASADE, PRIJEMI, KURCI, PALCI, OPOZICIJA,
TADIĆ, DAČIĆ, OBAMA KARAĆE SE S NAMA, ZNAČI, USA I SRBIJA NA KURAC MI SE
LAGANO NABIJA I OSVETA ĆE BITI NAŠA, O DA! JUST WAIT AND YOU'LL SEE DA
STE SE GADNO, ALI OVAJ PUT BAŠ GADNO ZAJEBALI !

ELEUTERIA N THANATOS,
SLOBODA ILI SMRT,
FREEDOM OR DEATH !

WAR !
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
suicideshtab

avatar

Broj poruka : 106
Reputation : 3
Datum upisa : 05.08.2010
Lokacija : Vidikovac

PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   Pet Jan 27, 2012 7:17 am

Rezanje na diskove "69 docs you must see before 2012"!



Koga mrzi sve ovo da skida, tj. ovih 69 dokumentaraca sa liste 69 Docs You Must See Before 2012, mada sad i ne može da ih skine sve i da 'oće dok ne prebacim sve na RS, evo po meni fer ponude:

Dakle, 69 dokumentaraca sa ove liste + 2 koja još nisu na listi (Paradise Lost 3 + još jedan), na 14 diskova, Verbatimovih naravno, za samo 850 dinara, jer 14 diskova izađe 350 dinara + ruke 500, i to je to. Jel' vama to OK cena, ja kontam da jeste s obzirom da ću morati da prebacujem sve ovo na hard pa tek onda da režem?

I još nešto, ne moramo se ograničavati samo na ovih 69 komada, jer ako ste neki pogledali možemo da ga zamenimo sa bilo kojim drugim sa bloga, a može i preko toga, dakle ko šta voli, slobodno nek se javi, jer svi dokumentarci postavljeni na blog tokom 3 i po godine su u šteku, a nemam baš nameru da ih bacam ko prljavu giju u reku.

Znači 71 dokumentarac za 850 dinara, početna akcija, a ako neko slučajno 'oće i knjigu pride, cena je 1200 dinara, dakle uštedite na knjizi 150 dinara, tj. knjiga vas izađe 350 umesto 500. Jel' to OK? Ja mislim da je ponuda full, jer sve bitno dobijete na jednom mestu jebiga, zar ne?

OK, koga ovo zanima nek' se javi na standardni mejl: [You must be registered and logged in to see this link.]

WAR!

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Abraxas365 blog   

Nazad na vrh Ići dole
 
Abraxas365 blog
Nazad na vrh 
Strana 3 od 4Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći
 Similar topics
-
» Ljubavno gnezdo
» Zelim te

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BUKA I URLIK :: Film / Književnost / Strip-
Skoči na: